Cinergia GE, de Grid Emulator

15 tot 200kVA,

Wie werkt met nieuwe technologieën wordt vaak geconfronteerd met nieuwe meetproblemen. Bij hoogvermogen applicaties en smartgrid is het noodzakelijk om efficiënt een net te kunnen simuleren.

De Cinergia Grid Emulator is in wezen een regeneratieve 4-quadrant voeding die specifiek ontwikkeld is voor het simuleren van een net met alle mogelijk verstoringen (harmonische, flicker, etc.) en fouten die in de praktijk kunnen voorkomen. Ook gedraagt deze zich als een echt net, dit wil zeggen dat we vermogen kunnen leveren maar ook terug kunnen opnemen. Dit terug opnemen is in de GE volledig regeneratief zodat er maar een heel beperkt gedeelte van het vermogen verloren gaat. (De efficiëntie ligt rond de 90%).

Met een bereik tot 480Vrms, 230Arms, 40-400Hz en een vermogen tussen 15 en 200kVA is er een GE beschikbaar voor elke toepassing. (parallel schakeling van meerdere units is ook mogelijk.) De driefase uitgang is per fase geheel onafhankelijk te programmeren en is parallel te schakelen.

Het systeem wordt opgebouwd rond een beproefde eindtrap met een unieke DSP sturing welke volledig vrij te programmeren is. Er wordt standaard software meegeleverd zodat u direct aan de slag kunt. Indien u een specifieke applicatie heeft kan er ook een klant specifieke oplossing worden geboden middels aangepaste firmware/hardware.
De Grid Emulator beschikt standaard over een Modbus en TCP (Ethernet) interface. Optioneel is ook RS485 beschikbaar.
Ook kan de unit specifiek worden uitgerust voor de IEC61850 norm.
Indien u een specifieke applicatie heeft kan er steeds een custom oplossing worden uitgewerkt door de flexibele ontwikkeling van Cinergia.

Kortom, voor wie op zoek is naar een net simulatie en dit zo efficiënt mogelijk wil doen, heeft met de Cinergia Grid Emulator de ideale tool in handen.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de Grid Emulator.


Advies nodig? Neem contact met ons op