Meatest M151

Meatest M151 stroomkalibrator

Stroomkalibrator tot 120A of 3000A.

Met de M151 stroomkalibrator heeft MEATEST haar lijn met kalibratie standaarden verder uitgebreid. Met een stroom tot 120 ampère, bij een basis nauwkeurigheid van 0.035%, is deze stroom kalibrator geschikt voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld voor de kalibratie van ampère meters, shunts of als stabiele stroombron voor precisie metingen. De M151 is te gebruiken in 8 stroom bereiken vanaf 8 mA tot 120A voor zowel DC als AC stromen. Het frequentie bereik is instelbaar van 15 Hz tot 1 kHz.

De M151 kan ook als stroomversterker functioneren om bijvoorbeeld  het uitgangsbereik van een multifunctionele kalibrator te vergroten en simuleert daarbij de zogenaamde transconductance stroom versterker. Verder is de Meatest M151 geschikt voor de kalibratie van power meters waarbij amplitude, frequentie en fase zijn te synchroniseren. Middels de optionele M151-25 current coil kunnen ook AC stroom tangen worden gekalibreerd tot 3000Amp.

Een groot TFT kleuren display geeft een duidelijk overzicht van alle instellingen en functies waarbij de actuele onzekerheid van het uitgangssignaal continue afleesbaar is. Het gebruik en de bediening is, mede door de duidelijke menustructuur, eenvoudige te noemen.
Het RS232 en GPIB interface maakt de M151 geschikt voor toepassing in een geautomatiseerde test of kalibratie opstelling.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de M151 datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op