Uitbreiding MagnaPower SL-serie

10kW in 1U met een maximale spanning tot 1500V

Magna-Power, toonaangevend leverancier van hoog vermogen DC power voedingen tot 2 MW, heeft aan haar SL serie een 10 kW model toegevoegd in een behuizing met een hoogte van 1U!
Door de toepassing van de meest recente IGBT technologie is het Magna-Power gelukt de afmetingen te verkleinen en de prestaties van de SL serie te verbeteren. De hoge schakelfrequentie draagt bij aan een snelle transient response en een lage spanningsrimpel. In combinatie met de current fed power processing techniek biedt de SL serie programmeerbare powervoedingen een betrouwbare oplossing in de meest veeleisende toepassingen.

De SL serie is leverbaar in 1.5, 2.6, 4.0, 6.0, 8.0 en 10 kW modellen. Dit in uitvoeringen van 5 tot 1500Vdc en van 1.5 tot 250Adc. De SL serie van Magna-Power is hiermee wederom baanbrekend in de markt van programmeerbare DC power voedingen.

De vele bedieningsmogelijkheden, beschikbare interfaces en controlemogelijkheden maken de SL serie geschikt voor een breed toepassingsgebied zoals: Automated Test Equipment (ATE), Automotive en Hybride elektronica, Semiconductor burn-in, Battery/Accu laden en binnen R&D.

De SL serie heeft standaard front panel bediening met een 37-pin connector voor geïsoleerde analoge en digitale I/O, en een RS232 interface. Optioneel zijn er verschillende digitale interfaces beschikbaar, zoals LXI TCP/IP Ethernet Interface (+LXI), IEEE-488 GPIB Interface (+GPIB) en USB Edgeport (+USB). Optioneel is er ook een High Slew Rate Output (+HS) optie voor een extra snelle response tijd voor transients.

Voor toepassing in ATE omgevingen is een IVI driver ontwikkeld. De 1.5 kW uitvoeringen hebben een wide input range, geschikt voor 85 Vac tot 265 Vac. De hogere vermogens hebben een 3 fase aansluiting van 380/415Vac. Tevens wordt een actieve power factor correctie toegepast (PFC  = 0.99).

Voor een compleet overzicht van de SL-serie en de verschillende modellen is hier de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op