Netsimulatie met de Cinergia GE-AC+ serie

Grid emulatie met de regeneratieve GE-AC+ serie van Cinergia

De GE+ vAC serie grid emulatoren (ook wel net simulatoren genoemd) zijn AC spanningsbronnen speciaal ontwikkeld voor het simuleren van diverse AC netten.
De GE+ vAC serie is verkrijgbaar vanaf 7,5 kVA tot 1200 kVA. De uitgangsspanning (L-N) is per fase in te stellen tussen 0-277 (optioneel 295 Vrms), waarbij de frequentie instelbaar is over een bereik van 10 tot 400 Hz en 360 tot 900 Hz in de hoogfrequent uitvoering. Optioneel is de mogelijkheid van een DC voeding, 750VDC of optioneel 800VDC.

Eigenschappen
De GE+ vAC serie regeneratieve GRID emulatoren zijn 4-kwadrant AC voedingen die gebruikt worden voor het testen van uiteenlopende producten. Dankzij de bi-directionele hardware kan er energie aan de belasting worden geleverd, maar ook worden teruggeleverd van de belasting aan het elektriciteitsnet.
Het regeneratieve concept maakt de GE-AC+ serie uitermate geschikt voor het testen van PV inverters, het simuleren van een microGRID en energiebesparingsapplicaties.

Met het nieuwe door Cinergia ontwikkelde controllerboard is het nu nog eenvoudiger om SEMI F47, IEC-61000-4-11 en CBEMA normtesten uit te voeren. Dit betreft bijvoorbeeld interrupts en spanningdips (gebalanceerd en ongebalanceerd) en tot en met de 50e harmonische vervorming per fase, maar ook een oplopende spanning met programmeerbare stijg- en daaltijd, flikker, overspanning en programmeerbare interne weerstand. Het nieuwe controller board gebruikt een oversampling techniek van 300 kHz op de gemeten stroom en spanning. Hierdoor is de resolutie verhoogd en samen met de low-noise metingen zorgt dit voor een nog beter dynamisch gedrag (< 1 ms) en uitgebreide functionaliteit.

Nieuw zijn de analoge inputs waarbij je de GE+ units ook als amplifier kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

Toepassingen
De GE+ wordt toegepast voor ‘schone’ Grid Emulatie met programmeerbare spanning, frequentie en fasehoek waarmee speciale netconfiguraties kunnen worden ingesteld. De unit is toepasbaar als industrieel testplatform voor burn-in en als productietester voor validatietests in onderzoekslaboratoria,  bij certificering en kwaliteitscontrole.

Ook voor netverstoringen, het testen van regelalgoritmen voor hernieuwbare energiebronnen van zon, wind en waterkracht, elektromobiliteit, energieopslagsystemen (batterijen), luchtvaart-grid, microgrids en smartgrids wordt de GE+ vAC ingezet. Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de GE+ datasheet.

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de GE+ modellen, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.


Advies nodig? Neem contact met ons op