Bi-directionele batterij lader B2C+ van Cinergia

De bi-directionele batterij lader B2C+ van Cinergia maakt deel uit van een lijn met bi-directionele regeneratieve voedingen en loads.

Eigenschappen

De B2C+ serie bi-directionele batterij lader is een vierkwadrant DC voedingen die gebruikt kan worden voor het laden en ontladen van batterijen. De B2C+ werkt dus zowel als DC voeding als DC electronic load. Dankzij de bi-directionele hardware wordt bij het ontladen de energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet in plaats van geheel in warmte te worden omgezet zoals bij de meeste loads. De voeding / belasting kan werken in Constant Voltage, Constant Current, Constant Power en Constant Resistance mode.

Het nieuwe controller board in de B2C+ maakt gebruik van een oversampling techniek (300kHz) op de gemeten stroom en spanning. Hierdoor is de nauwkeurigheid van de metingen verhoogd en het dynamisch gedrag aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de oudere modellen (1msec). Het nieuwe board biedt ook aanzienlijk meer functionaliteit:

 • onafhankelijke setpoints per kanaal
 • onafhankelijke configureerbare virtuele weerstand per kanaal (sink/source)
 • programmeerbare flanken
 • geavanceerde functies voor batterijtesttoepassingen (opladen/ontladen/cyclus) ook volgens IUoU
 • intuïtief en doeltreffend Test Editor paneel voor geautomatiseerde tests
 • versterkerfunctie* voor hardware in de lus
 • gescheiden kanaalbediening*
 • door gebruiker configureerbare 6x analoge ingangen en 6x analoge uitgangen
 • door gebruiker instelbare limieten en alarmen voor stroom, spanning, overstroom, overspanning en overbelasting
 • EEPROM waar limieten en alarmen kunnen worden opgeslagen door een geavanceerde gebruiker (beveiligd met een wachtwoord)
 • intuïtieve en flexibele software-interface die toegang biedt tot alle nieuwe functionaliteiten
 • dataloggen via FTP van instelbare testvariabelen*
 • en een geavanceerde LabVIEW gebruikersinterface*

*optioneel

Nieuw zijn de analoge inputs waarbij je de B2C+ units als versterker kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

De B2C+ serie is verkrijgbaar vanaf 7,5 kVA tot 1200 kVA. De spanning loopt tot 750VDC of  optioneel tot 800VDC. De gegenereerde uitgangsstroom aan de netzijde is sinusvormig (THDi <3%) en de Power factor is beter als 0,99.

Toepassingen

De Bidirectional Battery Charger is uitermate geschikt voor tweekwadrant en vierkwadrant toepassingen: het laden en ontladen van batterijen en accu’s via Constant Current en Constant Voltage, het emuleren van PV arrays en het emuleren van batterijen en accu’s. Parameters en profielen kunnen eenvoudig via een .csv file worden in- en uitgelezen.

Voor meer informatie over de B2C+ serie, verwijzen wij u naar de B2C+ product pagina. 

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de B2C+ modellen neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.


Advies nodig? Neem contact met ons op