Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia

De Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia maakt deel uit van een lijn met bidirectionele regeneratieve DC omvormers.

Eigenschappen
De B2C+ serie Regeneratieve Batterij Emulators zijn vierkwadrant DC voedingen die zo zijn ontworpen dat ze zich gedragen als echte batterij packs. De B2C+ met batterij-emulatie functionaliteit is uitgerust met een wiskundig model om het spanningsgedrag van een echte accu te emuleren. De uitgangsspanning verandert als functie van de SOC en de stroom. Door de meegeleverde parameters te configureren kan het spanningsprofiel worden aangepast aan de verschillende technologieën: LiIon, NiMH, NiCd, Pb, Flux, enzovoorts.

Per kast zijn drie regeneratieve vierkwadrant DC power supplies beschikbaar die zowel onafhankelijk als parallel gebruikt kunnen worden. De uitgangsspanning loopt van 20 V tot 750 V (optioneel 800 V). Door serieschakeling van twee units zijn spanningen tot 1500 V te realiseren.
Het vermogen ligt tussen 7,5 kW en 160 kW in een enkele batterij-emulator-unit. Door middel van parallelschakeling zijn grotere vermogens te emuleren via één master met één of meerdere slave-units.

Deze regeneratieve batterij emulator werkt dus zowel als DC voeding als DC electronic load. Dankzij de bidirectionele hardware wordt bij het ontladen energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet in plaats van geheel in warmte omgezet zoals bij de meeste DC loads.

Batterijtesten en batterij emulatie vereisen gespecialiseerde regelalgoritmen en configuratieparameters. Voor deze toepassingen heeft CINERGIA geavanceerde regelalgoritmen opgenomen, die in realtime in de DSP worden verwerkt, zoals: constante stroom/constante spanningsprofielen (IUoU) voor de laad- en ontlaadcyclus van de batterij als batterijmodel. Voor de PLUS-productfamilie wordt elk van deze functies bestuurd via een speciaal voor dit doel bestemd scherm in de gebruikersinterface. Het batterij testpaneel is inbegrepen in de standaard B2C+ en is als optie verkrijgbaar voor de versies AC/DC van de GE+ en EL+.

Het controller board van deze voeding is vernieuwd en gebruikt nu 300 kHz oversampling op de gemeten stroom- en spanning. Hierdoor is de resolutie verhoogd en is samen met de low-noise metingen gezorgd voor een nog beter dynamisch gedrag (< 1 ms). Het nieuwe board biedt onafhankelijke setpoints per kanaal, onafhankelijke configureerbare virtuele weerstand per kanaal (sink/source), programmeerbare flanken en geavanceerde functies voor batterij testtoepassingen (opladen/ontladen/cyclus).

Door instelbare limieten en alarmen voor stroom, spanning, overstroom, overspanning en overbelasting, wordt zowel de DUT als de unit beschermd. Het nieuwe controllerboard maakt ook de automatisering van testcycli mogelijk door het aantal cycli en overgangscondities te configureren: min/max. spanning, min/max. stroom, Ah, tijd. Parameters en profielen kunnen eenvoudig via een .csv file worden in- en uitgelezen.

Nieuw zijn ook de analoge inputs waarbij je de B2C+ units als versterker kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

Toepassingen
De regeneratieve batterij emulator is uitermate geschikt voor tweekwadrant en vierkwadrant toepassingen: het testen van batterijladers, het testen van inverters voor elektromobiliteit en hernieuwbare energie; het testen van energieopslagsystemen en Vehicle to Grid (V2G) testen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de Battery Emulator modellen neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.


Advies nodig? Neem contact met ons op