Vitrek’s 98x Serie Teraohmmeter

De nieuwe 98x serie Teraohmmeters van Vitrek is speciaal ontwikkeld voor die applicaties waar de isolatie weerstand moet worden gemeten bij relatief hoge spanningen. Denk hierbij aan de accu’s in de huidige elektrische voertuigen maar ook de isolatie bij zonnepanelen.

De 981i biedt een uitgangsspanningsbereik tot 6,5 kV en de 983i heeft zelfs een maximale uitgangsspanning van 11 kV. De 98x serie is gebouwd met dezelfde DSP-technologie waarmee Vitrek zich heeft gevestigd als een leider in hipot testsystemen: de 95x serie.

De 98x apparaten beschikken over een unieke combinatie van prestatiekenmerken, waaronder: 

  • Multi-dwell Functionaliteit (meerdere stappen zonder terug te keren naar nul tussen de stappen).
  • Tests met hoge snelheid (met verblijftijden tot 100 ms).
  • Pico-Amp Lekkagemeting (met stabiele en nauwkeurige 50 Teraohm IR-metingen).
  • Continu Variabele IR-testspanning (instelbaar over het volledige uitgangsbereik van het instrument).
  • Multi-mode IR (drie testmodi: stoppen op tijd, stoppen op pass, stoppen op fail).
  • Capaciteitstestmodi (kritisch voor zonnepanelen, kabelbomen en andere capacitieve belastingen).

Met behulp van de Vitrek 964i hoogspanningsscanners kunnen tot maximaal 64 testpunten automatisch worden gemeten. Aansturing kan met behulp van een PC en de Vitrek QT-enterprise software.

“De trend in stroomconversiesystemen is om met steeds hogere bedrijfsspanningen te werken voor een hogere operationele efficiëntie”, aldus Chad Clark, directeur Verkoop en Marketing van Vitrek. “De Vitrek 98x IR-testers zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van vandaag en de komende jaren.”

De specificaties van de Teraohmmeter kunt u vinden in de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van de 98x Serie Teraohmmeter neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.


Advies nodig? Neem contact met ons op