Isotech Pegasus special, hoge temperatuur oven met korte insert

De Isotech Pegasus special, hoge temperatuur oven met korte insert

Het kalibreren van korte temperatuursensors bij een hoge temperatuur is een behoorlijke uitdaging. Hoe houd je de temperatuur constant en homogeen als de insteekdiepte van de sensor soms beperkt is tot slechts 2,5 centimeter? En toch komen we dergelijke sensors regelmatig tegen. Met name in de auto industrie, maar ook in verbrandingsovens en dergelijke applicaties. De Isotech Pegasus Special is de oplossing.

Isotech heeft al jaren een portable temperatuur oven in het pakket met een temperatuur range van ongeveer 150 tot 1200°C. Dit met een metalen insert en een insteekdiepte van 80mm met daar bovenop een isolator van 50mm. Door vervanging van de metalen insert met een 130mm lengte, kan er ook gewerkt worden met korte sensoren, maar dan is echter de nauwkeurigheid en het temperatuurbereik beperkt.

Isotech heeft in samenwerking met TTMS nu een nieuwe Pegasus unit ontwikkeld speciaal voor sensoren met een lengte van 25, 35 en 50mm.

De Pegasus-T uitvoering is gebaseerd op de huidige Pegasus Advanced Unit met de uitgebreide controller. Per sensor insteekdiepte is er een speciale controller loop gemaakt met een bijbehorend referentie thermokoppel in het temperatuur verwarmingsblok. Indien gewenst, kan er ook gewerkt worden met een externe TC type R als referentie in de insert.

Met de Pegasus-T unit hebben we een temperatuur bereik van 150 tot 1100°C. Een extra TC zorgt voor een Over Temperature Protection (OTP), wat weer de levensduur van deze Pegasus ten goede komt.

Integratie in een automatische kalibratie opstelling is mogelijk middels een ethernet en USB interface.

Voor gedetailleerde technische informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.

Heeft u vragen over prijzen, levertijden of wenst u meer informatie over het product neem dan contact met ons op.
Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.


Advies nodig? Neem contact met ons op