Elektronisch belasten nu mogelijk vanaf 0V!

Elektronisch belasten nu mogelijk vanaf 0V

Bij 0 Volt stroom dissiperen. Dat is toch niet mogelijk, hoor ik u zeggen. Dat klopt, maar toch is het H&H gelukt om het werkgebied van een aantal modellen uit de H&H PLI serie, elektronische belastingen, terug te brengen tot een bijna kortsluiting (10 mV).

De ZERO Volt modellen

De zogenaamde ZERO Volt modellen uit de PLI serie zijn leverbaar vanaf 1.000W (60A) tot 17.000W (720A) en geschikt voor spanningen tot 60Vdc. Met als ondergrens 10 mV. Dit maakt deze elektronische belastingen uitermate geschikt voor het testen van bijvoorbeeld Brandstof Cellen waarbij cel spanningen van < 1V voorkomen. De relatief hoge stromen bij dergelijk lage werk-spanningen stellen nogal wat eisen aan de elektrische verbindingen en bekabeling. Het is daarom ook van groot belang om de optredende spanningsval over de bekabeling te compenseren. De ZERO Volt modellen uit de H&H PLI serie zijn geschikt om een spanningsval tot 0.5V te compenseren.

Een elektronische DC belasting wordt met name gebruikt voor het testen van DC voedingen, brandstof cellen, accu’s, batterijen, etc. Voor de laatste toepassing heeft de PLI unit nog een specifieke functie om de interne weerstand van de batterij of accu te bepalen.


Advies nodig? Neem contact met ons op