Introductie van Black Body Sources

Dit overzicht heeft betrekking op de speciale black body sources voor kalibratie met een lage onzekerheid van infraroodthermometers. Een reeks draagbare primaire black body sources combineert hoge emissiviteit met een uitstekende temperatuur uniformiteit. Het cilindrische ontwerp minimaliseert de effecten van luchtbeweging en omgevingsveranderingen. Veel van de bronnen kunnen worden gebruikt met hoge zuiverheid ITS-90 Fixed Point Cells waar de thermometer is gekalibreerd tegen de vriestemperatuur van een zuiver metaal.

Black body

Een black body is gedefinieerd als een bron zonder reflectiviteit of een bron die de maximaal mogelijke straling uitzendt (op alle golflengtes) voor zijn temperatuur.

Emissivity

Emissiviteit is de verhouding van de straling die door een oppervlak wordt uitgezonden tot die van een black body bij dezelfde temperatuur. Isotech heeft een reeks bronnen met een hoge emissiviteit in combinatie met thermische uniformiteit voor gebruik als primaire standaard bronnen voor kalibratie met een lage onzekerheid.

De primaire black body standaard

De temperatuurbron heeft een uitstekende emissiviteit met voldoende uniformiteit, zodat de testthermometer kan worden vergeleken met een traceerbare contact thermometer.

 

De secundaire black body standaard

Bij deze methode wordt de black body gekalibreerd met een standaardthermometer en wordt de testthermometer vergeleken met de bron.

 

Kalibratie met behulp van een black body transfer standaard

Bij deze methode wordt de testthermometer vergeleken met een standaard stralingsthermometer.

 


Gebruik van ITS-90 Fixed Point Cells

De testthermometer is gekalibreerd, niet tegen een bron of andere thermometer, maar tegen een vaste temperatuurpunt van een ITS-90 Fixed Point Cell. Een dergelijk punt wordt verkregen door bijvoorbeeld een hoeveelheid zuiver Gallium te smelten om een vaste temperatuur van 29.7646°C te verkrijgen.


Advies nodig? Neem contact met ons op