De nieuwe QL bipolaire vierkwadrant voedingen van H&H

TT&MS BV heeft haar power divisie weten uit te breiden met de nieuwste QL serie van H&H. Deze QL serie is een volledig nieuwe lijn met bipolaire voedingen met nieuwe functionaliteit, welke afhankelijk van het model in 2 of 4 kwadranten kan functioneren.

De bipolaire voedingen uit de QL-serie hebben een “SOURCE” en “SINK” mode wat betekent dat het apparaat zowel als voeding en als elektronische belasting kan worden gebruikt. Naast gebruik als DC bron is de 4-kwadrant uitvoering ook geschikt als AC-bron. Tevens is de QL-serie inzetbaar als analoge versterker, geschikt voor capacitieve en inductieve belastingen.

Dergelijke voedingen worden gebruikt bij het testen van een breed scala aan Energie Storage Devices (charge/discharge), motoren, laders of spoelen. Het standaard portfolio biedt apparaten met 2 of 4 kwadranten tot 3.600 W. Een opvallende functie is de “modulator” waarmee in CC- of CV-modus een sinusvorm, blokgolf-, driehoekig of willekeurig signaal is te moduleren. Frequentie en modulatiediepte zijn instelbaar. Daarnaast is de QL serie geschikt voor het bepalen van een interne weerstand Ri van een DUT. Maar als simulator is in de QL serie modellen ook een Ri te programmeren en zijn charge/discharge parameters te definiëren.

Standaard zijn de units analoog aan te sturen of remote programmeerbaar via LAN, CAN, RS232 en USB.

Voor meer informatie over deze bipolaire voeding verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op