Introductie Hardware in the Loop HIL

Hardware-in-the-Loop (HIL) is een test- en validatietechniek die vaak wordt gebruikt in de ontwikkeling van complexe systemen zoals elektronische implementaties bij automotive en aerospace toepassingen, industriële machines en andere soortgelijke toepassingen. Denk hierbij aan motorregelsystemen, remsturingen, communicatiesystemen en vele andere toepassingen. In elke hedendaags concept komen we elektrische ontwerpen tegen die voor het aansturen, de veiligheid en communicatie in een ontwerp zorgen. Deze ontwerpen moeten worden getest en dienen hun functie te allen tijde correct uit te voeren.

Bij HIL worden de fysieke componenten of subsystemen van het bestaande systeem gekoppeld en verbonden aan een gesimuleerde omgeving. De simulatie kan bijvoorbeeld een softwaremodel zijn van andere subsystemen of omgevingsfactoren zoals weersomstandigheden. Het doel van HIL is om te controleren of de fysieke componenten van het systeem correct werken en communiceren met andere componenten en subsystemen, net zoals ze zouden doen in de werkelijke omgeving. HIL-testen kunnen worden gebruikt om verschillende scenario’s te simuleren en te testen, waaronder foutomstandigheden en extreme omgevingsomstandigheden die moeilijk of onmogelijk te reproduceren zijn in een echte omgeving. Door HIL-testen uit te voeren, kunnen ontwikkelaars problemen opsporen en oplossen voordat het systeem in productie wordt genomen, wat uiteindelijk leidt tot een betrouwbaarder en veiliger eindproduct.


Advies nodig? Neem contact met ons op