DC belastingen

DC-belastingen zijn onmisbaar in een breed scala aan toepassingen, waarbij ze dienen als essentiële componenten voor het testen, kalibreren, simuleren en onderhouden van elektronische systemen en apparaten.

In laboratorium- en testomgevingen bieden DC-belastingen ingenieurs en technici de mogelijkheid om de prestaties van DC voedingen, batterijen en andere elektronische apparaten te evalueren onder gecontroleerde omstandigheden. Ze worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende tests, waaronder vermogens- en efficiëntietests, om ervoor te zorgen dat apparaten voldoen aan specificaties en normen.

De testen kunnen worden uitgevoerd in Constant Current mode, Constant Voltage mode, Constant Resistance mode, Constant Power mode of een combinatie van deze.

In het producten portfolio van TTMS hebben wij DC loads in een spanning bereik van 0-10V door tot 0-2250V en stroom bereiken van een paar fA tot 10.000A en meer. En dit dan met vermogens van een paar watt tot in de mega watt.
In bepaalde toepassingen is ook het dynamische bereik van belang. Uiteraard afhankelijk van het model maar dit loopt op tot maximaal 150kHz. Ook zijn er meerkanaals DC loads beschikbaar die gesynchroniseerd meerkanaals voedingen kunnen testen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een PC voedingen met meerdere uitgangsspanningen.

Typische applicaties voor DC-belastingen zijn het testen van DC voedingen, het ontladen van batterijen, het testen van Zekeringen en relais, Fuel Cell testen, LED simulatie, het testen van DC/DC convertors, het testen van snel laders voorde EV markt en vele andere.

Wij voeren een heel breed assortiment aan DC belastingen van meerdere fabrikanten met elk hun specifieke voor- en nadelen. Laat ons weten wat uw toepassing is en wij helpen u met het selecteren van de juiste DC load voor uw applicatie.

Advies nodig? Neem contact met ons op