PXI Digitizers van Spectrum.

PXI Digitizers zijn een onderdeel van het digitizers assortiment van Spectrum. Digitizers is eigenlijk een algemene naam voor instrumenten die analoge signalen middels een analoog naar digital convertor omzetten in een digitale equivalent van het analoge signaal. Een digitale oscilloscoop valt dus eigenlijk ook in deze categorie. Of een digitale transient recorder.

Specificaties.

Spectrum PXI express digitizers zijn er met 8-bit, 14-bit en 16-bit resolutie.
En dat met data acquisitie snelheden van 5MS/sec tot 1.5GS/sec/kanaal. Deze digitizers zijn specifiek ontwikkeld voor toepassingen met veel kanalen en snelle data overdracht naar PC geheugen.
Denk aan 1, 2, of 4 kanalen per kaart.
Alle Spectrum PXI express digitizers hebben ook acquisitie modes als Multiple recording (gesegmenteerd memory), Gated sampling en ABA mode (sample snelheid switching) voor data reductie.

Uitgebreide trigger mogelijkheden inclusief AND/OR triggering met de digitale kanalen, behoren tot de mogelijkheden.
In de nieuwste kaarten zijn ook een aantal specifieke mogelijkheden als Averiging en Peak detect opties beschikbaar voor data reductie.
Alle digitizers zijn optioneel ook uit te breiden met digitale I/O kanalen. Door toepassing van FIFO mode kan de data acquisitie en overdracht naar het PC geheugen gelijktijdig plaats vinden.

Software.

Bij alle PXI kaarten komt een uitgebreid pakket aan software ondersteuning. Drivers voor operating systems van Windows en Linux (32 bit en 64 bit) worden meegeleverd.
Voorbeeld programma’s en drivers voor C/C++, LabVIEW (Windows), MATLAB (Windows and Linux), LabWindows/CVI, IVI, .NET, Delphi, Visual Basic en Python zijn beschikbaar.
En een bases licentie van de Spectrum software SBench 6.

Advies nodig? Neem contact met ons op