De ITECH IT5100 serie batterijtesters

De Itech IT5100 serie batterijtesters zijn specifiek ontwikkeld voor het meten van de interne weerstand van een batterij. De interne weerstand van de batterij is een belangrijke technische indicator om de prestaties van de batterij te beoordelen. Het is ook een noodzakelijk testonderdeel bij de inspectie van het fabricageproces van een batterij.

U kunt met de IT5100 tegelijkertijd de interne weerstand en spanning van alle soorten batterijen met hoge snelheid meten. Ongeacht of het nu knoopcellen of large cell battery packs betreft.

Functies
Om de invloed veroorzaakt door bekabeling te vermijden en de precisie van de test te verzekeren, passen de IT5101 en IT5101E een vierdraads Kelvin weerstandsmeetmethode toe. De meting komt tot stand met een kleine wisselstroom, de zogenoemde AC-IR meting. Deze heeft een aantal voordelen ten opzichte van de veel gebruikte DC meting:

  • De cel hoeft niet eerst geladen te worden. Dit versnelt het meetproces enorm: van minstens enkele tientallen minuten naar 10 seconden.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat een laagfrequent AC meting stabielere meetwaarden oplevert.
  • De kleine AC meetstroom vereist geen omvangrijke apparatuur.  In plaats van 100 Adc kan met 1.5 Aac stroom gemeten worden.

Om gegevens op te slaan en daarmee statistische berekeningen uit te voeren, kan een USB flash drive op de IT5101 worden aangesloten. De meetgegevens van de IT5100 serie kunnen worden opgeslagen als .csv-bestand.

Eigenschappen 
Het instrument is voorzien van een 4,3inch LCD display dat gelijktijdig de weerstand en spanning toont. Het spanningsbereik loopt van 10 µV tot 300 V en het weerstandsbereik van 150 μΩ tot 3000 Ω.
GPIB, USB en LAN interfaces zijn standaard aanwezig en het instrument is aan te sturen via SCPI.

Toepassingen
De Itech IT5100 serie batterijtesters is een ideale oplossing voor verschillende soorten accu’s, zoals voor mobiele telefoons, onbemande luchtvoertuigen (UAV), elektrische voertuig (EV) batterijen, contactweerstand, equivalente serie weerstand (ESR) enz.

Voor gedetailleerde informatie over deze nieuwe module verwijzen wij u graag naar de datasheet.

Wilt u meer informatie over of advies voor de optimale batterijtester voor uw toepassing, neemt u dan contact met ons op!


Advies nodig? Neem contact met ons op