Special EV (Automotive) DC power supply

De foto hiernaast toont een klant specifieke oplossing van TT&MS BV waarbij een 10 kW DC power supply van Magna-Power, regelbaar tussen 0-800 Vdc, wordt gebruikt als batterij emulator. De speciale EV-connectoren zijn voorzien van een safety interlock welke op hun beurt weer zijn verbonden met het interlock circuit van het DC power supply.

Eén van de belangrijkste redenen is dat een “echte” batterij of accu lang niet altijd voorhanden is. Bovendien is het in dit geval niet nodig om rekening te houden met de relatief lange laad-/ontlaadtijden. Dit door eventueel aanpassingen te doen in de batterijconfiguratie (serie/parallel). Dit biedt een groot voordeel met betrekking tot de testtijd en flexibiliteit.

Batterij/accu spanning, het elektrisch vermogen, een SOC (state of charge) zijn belangrijke eigenschappen van een energy storage device zoals een batterij of accu pakket. Hiervoor kan een batterij emulator in de vorm van een regelbaar, programmeerbaar, DC power supply een enorme uitkomst bieden. Naast een variabele uitgangsspanning zijn er ook batterij emulatoren waarbij naast de Ri ook de volledige, bidirectionele batterij karakteristiek is te programmeren.

We kunnen deze kasten bouwen met spanningen tot 1500V en voor elk gewenst vermogen.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op