BSS2000 Battery Simulation Software

BSS2000 Battery Simulation Software

De BSS2000 battery simulation software van Itech is een onmisbare tool voor de R&D en test engineer. Dit om de prestaties van de aangesloten power conversie elektronica en de batterij zelf, snel en volledig, te verifiëren.

Deze software biedt de gebruiker een real-time batterij curve simulatie functie. De gebruiker hoeft alleen het batterij type te selecteren, een paar basis parameters in te stellen, waarna vervolgens de curve wordt gegenereerd.

Maar de BSS2000 battery simulation software is ook geschikt voor meer complexe curves gebaseerd op meerdere parameters. Conventionele typen batterij curves of wiskundige modellen zijn over het algemeen gebaseerd op typische omstandigheden, of toepassingen. En op het gebruik in speciale omgevingen, waar met name ook temperatuur van grote invloed is.

Deze simulatie software is onder andere voorzien van een functie om de Mathlab file .mat formaat te importeren. Een formaat waarmee vaak op wetenschappelijk niveau wordt gewerkt. Tevens is het mogelijk om bekende batterij laad en ontlaad gegevens als Excel .csv bestand te importeren.

Engineers willen vaak in een vroeg R&D stadium veel testen uitvoeren om het productontwerp continu te optimaliseren. Omdat de batterij simulator snel kan worden ingesteld op verschillende State of Charge (SoC) niveaus hoeft dus niet het echte laad- en ontlaadproces te worden doorlopen. Hierdoor wordt een verbeterde testefficiëntie verkregen en zal de test tijd aanmerkelijk worden gereduceerd.

De BSS2000 en BSS2000 Pro-software kan worden gebruikt in combinatie met Itech’s krachtige bi-directionele DC-voedingen uit de IT6000B, IT6000C, IT-M3400 en IT-M3600 serie. Hiermee biedt het de gebruikers een breed scala aan simulatieoplossingen voor zowel laag als hoog vermogen toepassingen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de brochure of neem contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op