FCS3000 brandstofcel simulatie software van Itech

FCS3000 brandstofcel simulatie software

De FCS3000 brandstofcel simulatie software is door Itech ontworpen om echte brandstofcelsystemen te vervangen door een simulatie platform. Op deze wijze kunt u efficiënt onderzoek doen naar hybride voortstuwingssystemen en gedistribueerde energie zonder daadwerkelijk gebruik te hoeven maken van de brandstofcel en waterstof.

In combinatie met de Itech IT6000C bi-directionele DC voeding of het IT6000B regeneratieve energiesysteem kan, met deze FCS3000 brandstofcel simulatie software, nauwkeurig de karakteristieke polarisatie curve van de brandstofcel stack worden gesimuleerd. De simulatie biedt tijdens het experimenteel testen een veel grotere flexibiliteit en veiligheid. Daarnaast is de installatie technisch gezien een stuk eenvoudiger en voordeliger te realiseren. Tegelijkertijd biedt de gegevensrapportage een belangrijke ondersteuning voor theoretisch onderzoek.

De kracht van deze FCS3000 simulatie software komt tot uiting bij onder andere het vaststellen van het benodigde vermogen en economische prestaties van de applicatie. Denk hierbij aan applicaties als het karakteriseren van een DC-DC power conversie module en de power control unit. Of, in het geval toegepast binnen Elektrische Voertuigen, het algehele voorstuwingsysteem. Op basis van de genoemde Itech bi-directionele voedingen is een maximaal vermogen realiseerbaar tot 1.152kW bij een werkspanning van 80V tot maar liefst 2250V.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de brochure of neem contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op