Eerste Cinergia GE&EL AC/DC ePlus geleverd in de BeNeLux

Eerste Cinergia GE&EL AC/DC ePlus geleverd in de BeNeLux

TT&MS heeft de eerste “All-in one” Cinergia GE&EL AC/DC ePlus voeding / belasting geleverd in de BeNeLux. De unit is officieel geïntroduceerd in juli 2020 en de Universiteit van Luxemburg kocht er één voor hun testlaboratorium vanwege de veelzijdigheid van deze unit.

Op de afdeling Energie en Milieu van de Faculteit Wetenschappen, Technologie en Geneeskunde (FSTM) hebben ze verschillende onderzoeksprojecten met betrekking tot groene energie die bijdragen aan de ontwikkeling van eco-steden. Eén van de projecten is het onderzoeken van de uitdagingen van een autonoom Off Grid energiesysteem.

In eerste instantie zal de Cinergia unit worden gebruikt als een regeneratieve AC-belasting die het stroomverbruik van de consument nabootst. Met de AC-elektronische belastingfunctie is het mogelijk om resistieve, inductieve en capacitieve belastingen of een combinatie van deze drie, te simuleren. Daarnaast wordt de GE&EL+ AC/DC gebruikt als een AC-net-emulator om te zien of de omvormer voor zonne-energie onder de juiste omstandigheden kan synchroniseren met het net, maar ook onder de juiste omstandigheden kan worden losgekoppeld van het net met behulp van de nieuwste normen.

Deze Cinergia-unit is ook geschikt als PV-emulator, zodat onafhankelijk van de hoeveelheid zonlicht de gehele installatie op specificaties kan worden getest. In deze installatie is tevens een accuopslag aanwezig. De GE&EL AC/DC ePlus unit is tevens geschikt voor zowel het testen van de batterij als voor de batterij-emulatie. Deze mogelijkheid biedt de Universiteit van Luxemburg extra testmogelijkheden voor elektrische voertuigen, V2G-testen en ook het testen van elektromotoren.

Dit instrument biedt de  extra mogelijkheden voor het testen van elektrische voertuigen en ook elektromotoren voor deze toepassing. Al met al is het een zeer veelzijdig instrument dat de testfaciliteiten binnen de universiteit sterk uitbreidt.

Voor gedetailleerde specificaties en meer toepassingen zie de GE/EL+ AC/DC-datasheet.

De All in one unit is een zeer veelzijdig instrument waarmee de testfaciliteiten binnen de universiteit sterk worden uitbreidt.


Advies nodig? Neem contact met ons op