Cinergia

Cinergia is een 100% R&D bedrijf, waar het DNA van innovatie en ondernemerschap de basis is van alles wat ze doen. Ze ontwikkelen vermogensomzetters voor de test- en meetsector.

Cinergia werd in 2008 opgericht door een groep ondernemers met als doel het leveren van engineering diensten en vermogenselektronica oplossingen. In 2014 lanceerde Cinergia een standaard productcatalogus en stelde het zijn eerste distributeurs in Europa aan. Er werd een industriële samenwerkingsovereenkomst met Salicru getekend op het gebied van productie en R&D. 2018 was het jaar waarin we het PLUS-platform lanceerden, een bijgewerkte en verbeterde versie van de standaardlijn op basis van een nieuw besturingsplatform. In 2019-2020 lanceerden we het PLUS2 platform en in 2021 kwamen de nieuwe Silicon Carbide Technology (SiC) units op de markt.

De productlijn bestaat uit:
Regeneratieve AC-netemulatoren
Regeneratieve AC/DC-belastingen
Regeneratieve bidirectionele DC-voedingen
En combinaties van al deze units.

Er zijn speciale firmware-opties voor ondersteuning van verschillende testoplossingen, zoals:
PV-paneel emulatie
Batterij-emulatie
Testen van batterijen
Testen van harmonics en flicker
LVRT

De volledige productlijn is gebaseerd op een hardwareplatform dat is ontworpen om 24/7 en 365 dagen per jaar te werken. Regelmatig onderhoud is niet nodig, behalve in veeleisende omgevingen. Een dergelijke combinatie van hoogwaardige componenten en een doordacht ontwerp heeft een zeer robuust concurrerend energieplatform opgeleverd met een lage servicetijd en onderhoudsbehoefte.

De hardware wordt gecombineerd met geavanceerde software. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk ontworpen, biedt totale controle over de apparatuur, geeft toegang tot de vele functies en maakt de configuratie van limieten en alarmen mogelijk. Om de integratie in een geautomatiseerd testplatform te vergemakkelijken, bieden ze een communicatieprotocol, stuurprogramma’s en een open bron.

Door de regeneratieve technologie is er een vermindering van zowel de verbruikte energie tijdens de tests als het benodigde vermogen van de elektrische installatie.

Bezoek voor een volledig overzicht van de Cinergia producten hun website www.cinergia.com.


Advies nodig? Neem contact met ons op