Magna-Power, programmeerbare DC kilo-Ampere (kA) stroombronnen

Magna-Power, programmeerbare DC kilo-Ampère (kA) stroombronnen

Gezien de toenemende ontwikkelingen op het gebied van hoog vermogen DC applicaties is er vanuit wetenschap en industrie een toenemende belangstelling voor programmeerbare DC stroombronnen in het bereik vanaf 100A tot zelfs meerdere kilo-Ampère!

De belangstelling voor dergelijke stroombronnen wordt onder andere aangewakkerd door het veelvuldig onderzoek naar energy storage oplossingen. Ontwikkelingen welke impact hebben op zowel de bedrijfsspanning en de laad- en ontlaadstromen bij batterijen. Zo is er momenteel al sprake van zogenaamde DC MegaWatt chargers (1.500V met laadstromen van 1000A en meer) voor de zwaardere EV applicaties (bijvoorbeeld vrachtvervoer en  maritiem).

Dergelijke specificaties vormen een uitdaging voor engineers en onderzoekers. Op batterij cel niveau is de relatief lage cel spanning dan ook niet het probleem maar vormen de hoge stromen, in de benodigde testopstellingen, een nieuwe uitdaging. Voor dergelijke toepassingen heeft Magna-Power  meerdere programmeerbare DC power supplies, geschikt voor lage spanningen en hoge stromen.

Over het spanningsbereik van 0-5Vdc zijn standaard oplossingen beschikbaar van 0-250A tot 0-4.500A. Bij de DC power supplies in het bereik van 0-16V zijn stromen mogelijk van 0-250A tot zelfs 0-6.000A. Nog hogere stromen worden haalbaar door het parallel schakelen van 2 of meerdere units.

Ook onderzoek maar supergeleiders of elektrolyse toepassingen kunnen uiteraard gebruik maken van dergelijke voedingen.

Magna-Power, fabrikant van hoog vermogen DC power supplies, heeft een indrukwekkend aantal van maar liefst 500 verschillende modellen power supplies, in het spanningsbereik van 0-5V tot 0-10kV. En dat in een vermogensbereik van 1.5kW tot 3.000kW+! De daaruit voorvloeiende stromen zijn al even indrukwekkend te noemen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de onderstaande datasheets of neem contact op met onze consultants.

TS serie
MT serie
MS serie


Advies nodig? Neem contact met ons op