Isocal-6, het multifunctionele temperatuur kalibratiesysteem van Isotech

Isocal-6, het multifunctionele temperatuurkalibratiesysteem van Isotech

De bekroonde IsoCal-6 serie van Isotech heeft betrekking op een reeks temperatuur kalibratoren welke zijn ontworpen om vrijwel alle typen temperatuursensoren te kalibreren. Als multifunctionele temperatuur kalibrator kan deze worden gebruikt als een Dry Block (1). Met behulp van accessoires kan deze kalibrator geschikt worden gemaakt als; vloeistof bad (2), ijs bad (3), Blackbody-bron (4), temperatuur kalibrator voor oppervlakte sensoren (5) en als ITS-90 fixed point-systeem (6) voor lage temperaturen. De IsoCal-6 is op zich zelf een relatief eenvoudig te gebruiken, compleet temperatuur kalibratielaboratorium in een behuizing. Het systeem is ontworpen om samen met u uit te breiden om aan alle toekomstige kalibratiebehoeften te voldoen. Dit geeft de gebruiker de flexibiliteit om accessoires toe te voegen wanneer dat nodig is en heeft ook budgettair gezien de nodige voordelen.

1. Metal Block Bath

Een Metal Block Bath (Dry Block Calibrator) zorgt voor een snelle en schone kalibratie van thermokoppels, PRT’s en andere industriële temperatuursensoren. De Isotech-blokken maken gebruik van een combinatie van Multi zone- en geavanceerde materiaaltechnologie om constante temperatuurzones te garanderen maar ook om kalibratie met hoge nauwkeurigheid mogelijk te maken. De verwisselbare blokken met een diameter van 35 mm maken het mogelijk om meerdere sensoren tegelijkertijd te kalibreren met snelle opwarm en afkoeling. Voor grotere sensoren zijn er blokken beschikbaar tot een diameter van 65 mm en een insteekdiepte tot 300 mm.

2. Stirred Liquid Bath

Verwijder het metalen blok en de Isocal-6 kan worden omgezet in een vloeistofbad. Getoond is de Drago met een diameter van 65 mm waardoor hij ideaal is als een draagbaar vloeistofbad. Met een vloeistofbad kunnen bijvoorbeeld schuine of onhandig gevormde sensoren worden gekalibreerd. De nauwkeurigheid is groter dan die van Dry Blocks alleen en met een geschikte referentiesensor is een prestatie van 0,005°C haalbaar. Bij een dergelijk vloeistofbad kan afhankelijk van de uitvoering (basic, site of advanced versie) een referentiesonde worden gebruikt welke wordt aangesloten op de SITE-indicator of Advanced controller. De toepassing van een extern temperatuurmeter is uiteraard ook mogelijk met de TTI-10, TTi-22, milliK of microK units van Isotech.

3. Stirred Ice / Water Bath

De IsoCal-6 modellen welke ook geschikt zijn voor temperaturen onder 0°C kunnen worden gebruikt voor een 0°C geroerd ijs/waterbad. Dit biedt een eenvoudige en goedkope manier om onder andere te controleren of standaarden niet tussentijds verlopen.

IsoCal-6

4. Black Body Source

Het toevoegen van het blackbody-target maakt het testen van infraroodthermometers mogelijk. Goedkope contactloze IR-thermometers worden steeds vaker gebruikt in de industrie en de IsoCal-6 is ideaal om deze apparaten te testen en te controleren. De IR-thermometer wordt gericht op het target en vergeleken met een referentiesonde in het blok.

5. Surface Sensor Calibrator

Met de Surface Sensor Kit wordt de testsensor vergeleken met een platina weerstandsthermometer die zich net onder het oppervlak van het blok bevindt. Bespaar opnieuw kosten op het kopen van extra apparatuur door accessoires toe te voegen die nodig zijn om de IsoCal-6 uit te breiden voor nieuwe kalibratietoepassingen.

6. ITS-90 Fixed Point

Voor de best mogelijke prestaties met onzekerheden tot 0,0005 °C (0,5 mK) voegt u een ITS-90 fixed point cell toe. De meest populaire is de B8 Water Triple Point Cell. Prijstechnisch interessant en eenvoudig te gebruiken. De Triple Point Cell kan zowel in het apparaat worden gemaakt als onderhouden zonder dat er andere apparatuur of benodigdheden nodig zijn.

IsoCal-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op