M631, M641, Real-Resistance RTD temperature Simulator

Meatest heeft een tweetal programmeerbare RTD temperatuursimulatoren ontworpen voor de simulatie van op weerstand gebaseerde sensoren.

De Meatest M631 is een hoge nauwkeurigheid RTD simulator met een bereik van 16Ω tot 400kΩ. Dit model heeft een basis nauwkeurigheid van 0,01 °C, met een resolutie van 0.001°C. De decadebank zelf bestaat uit uiterst stabiele folieweerstanden, geschakeld door middel van relais wat resulteert in een temperatuurcoëfficiënt van 1 ppm/°C. De M631 kan gebruikt worden als RTD temperatuur sensorsimulatie (temperatuurstand in graden Celsius of Fahrenheit) en als een standaard weerstanddecadebank. De decadebank gebruikt een interne voeding met een zeer laag ruisniveau. Deze simulator is ook inzetbaar bij AC-toepassingen.

Ook de Meatest M641 is een programmeerbare RTD-simulator maar met bereik van 10Ω tot 300kΩ. Dit model heeft een basis nauwkeurigheid van 0,1°C en een resolutie van 0.001°C. De simulator bestaat uit “High load” weerstanden, uitgeschakeld door middel van relais. De Meatest M641 kan als RTD temperatuur sensorsimulatie (temperatuurstand in graden Celsius of Fahrenheit) of als standaard weerstanddecadebank worden gebruikt. De M6xx-serie is gemaakt om weerstandskalibratie zo eenvoudig mogelijk te maken. Het duidelijke LCD-scherm toont alle gerelateerde parameters, inclusief de totale nauwkeurigheid.

Alle functies zijn op afstand te bedienen via een RS232-, USB-, LAN- of GPIB-interface. Hierdoor is de M6xxx serie uitermate geschikt voor toepassing in een geautomatiseerde (ATE) omgeving. Op deze manier is de kalibratie-/testfase in veel gevallen te vereenvoudigen met als gevolg een vermindering in de kalibratie-/testtijd.


Advies nodig? Neem contact met ons op