De nieuwe Elettrotest XPS serie 3-fase AC/DC voedingen

De nieuwe Elettrotest XPS serie 3-fase AC/DC voedingen

De Italiaanse fabrikant Elettrotest komt met een nieuwe lijn, de XPS serie (eXtreme Power Supply). Deze lijn bestaat uit drie modellen met een vermogensbereik van 18kVA tot 67kVA. Met extreme prestaties op het gebied van stabiliteit, accuraatheid en zuiverheid is deze Elettrotest een klasse apart, zelfs bij volledig capacitieve of inductieve belastingen. Ook variërende en pulserende loads vormen geen enkel probleem, de XPS zorgt binnen een halve periode voor een stabiele spanning. Wat deze hoogvermogen voedingen nog zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om inschakelstromen te leveren die tot 2x hoger liggen dan de nominale stroom. Zelfs wanneer de gevraagde stroom deze waarde overschrijdt wordt de spanning tijdelijk verlaagd om een goede werking te blijven garanderen.

De XPS is hierdoor heel geschikt om inschakel- en aanloopstromen te verwerken. Dit maakt van de voeding een ideale partner voor het testen van allerhande motoren en schakelende voedingen. Mede door het groot frequentie bereik tot 1000Hz leent de XPS zich uitermate goed voor het testen van 3-fase high-speed inductie motoren die veelvuldig worden gebruikt in de machinebouw. Ook elektrische systemen in de luchtvaart waar men met frequenties tot 800Hz werkt, zijn eenvoudig en accuraat te testen met de XPS.

Nog een opvallende nieuwigheid is het intuïtieve grafische touchscreen met een overzichtelijke open menu structuur voor een eenvoudige bediening. De spanning, de fasehoek tussen de fases en de frequentie kunnen onafhankelijk per fase worden ingesteld. Data opslaan kan met een USB-stick en voor automatische testen is er een LAN, RS-485 en RS-232 interface voorzien.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet. Heeft u aanvullende vragen over dit instrument neem dan contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op