De Elektronische Single Cell load

H&H, fabrikant van een indrukwekkende lijn met elektronische belastingen en vier kwadrant voedingen, heeft speciaal voor het testen van high-current DUTs zoals brandstofcellen en batterij cellen, de nieuwe SCL-serie ontwikkeld. Deze elektronische Single Cell load kan een aangesloten spanningsbron belasten tot 1.200 A bij een minimale ingangs-spanning van slechts 600 mV (standaardmodellen) of zelfs vanaf 0 V (SCL ZV).

Deze serie is leverbaar met een spanningsrange van 0-12V en 0-40V en geschikt voor stromen van 400A, 800A en 1.200A. Voor nog hogere stromen zijn meerdere loads parallel te schakelen in een master – slave configuratie. De verschillende modellen zijn ondergebracht in een compacte 19″ behuizing van slechts 2 U hoog.

Uiteraard heeft de SCL serie de standaard functies van CC, CV, CR, CP mode. En de gecombineerde functies als CC+CV, CR+CC+CV, CP+CC+CV, CV+CC. Daarnaast hebben deze modellen een aantal functies specifiek behorende bij high current DUT’s. Waaronder het bepalen van de interne DC-weerstand van de aangesloten DUT conform bijvoorbeeld DIN EN 61951, DIN EN 61960. Ook is deze SCL serie voorzien van een discharge functie, een modulator functie in het frequentie bereik van 0.1 Hz … 10 kHz en een datalog functie voorzien van een time stamp.

Voor remote bediening zijn vrijwel alle voorkomende interfaces standaard aanwezig. RS-232, USB, LAN, CAN en Analoog. GPIB is optioneel.

Voor meer informatie over de Single Cell Load verwijzen wij u graag door naar de datasheet, of neem contact op met één van onze consultants.


Advies nodig? Neem contact met ons op