Protection Units

Protection Unit (IT-E165A & IT-E118)

Voordat een batterij testcyclus (bijvoorbeeld charge – discharge) wordt gestart is het van belang om zeker te zijn dat de DUT correct is aangesloten en de spanning van de bron en DUT overeenkomen. Dit om hoge stromen naar de uitgang capaciteiten in de bi-directionele DC voedingen te voorkomen.

Itech, leverancier van onder andere een indrukwekkende range bi-directionele DC power supplies, heeft hiervoor verschillende Protection Units beschikbaar. Deze hebben een ingebouwd detectiecircuit om het spanning verschil te detecteren en om te bepalen of deze is omgekeerd. Indien niet wordt voldaan aan de juiste condities dan blijft het testcircuit losgekoppeld en worden eventuele beschadigingen aan de voeding en/of batterij voorkomen.

Veiligheid rondom het testen van batterijen (energy storage devices) kan niet nadrukkelijk genoeg worden benoemd.

De zogenoemde Anti-reverse Protection Units zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, en zijn geschikt voor verschillende spanning / stroom bereiken.


Advies nodig? Neem contact met ons op