AC-stroombronnen met hoge stroomsterkte, de GI-serie van Zenone

Zenone stroomgeneratoren van de GI serie zijn AC wisselstroom bronnen. De serie bestaat uit modellen van 500VA tot 50kA/1000kVA voor continue of pulserende werking. Deze Zenone AC stroombronnen zijn er in enkel fase en drie fase uitvoeringen.

Stroomgeneratoren van de GI serie leveren een zeer stabiele wisselstroom bij een variabele frequentie van 40 tot 200Hz. Tot drie stroom bereiken per eenheid worden geleverd, met handmatige of automatische selectie. Uitgerust met een moderne en gemakkelijk te gebruiken frontpaneelinterface met een groot LCD-display, bieden de controllers van de GI-serie geavanceerde mogelijkheden voor stroomtesttoepassingen.

Afstandsbediening is mogelijk via de standaard geïsoleerde RS232 en RS485, of optionele USB, LAN, en Fiber Optic Interfaces. Analoge ingangen (Booster ingangen) zijn eveneens beschikbaar en maken het mogelijk de units te gebruiken als stroomversterkers met behulp van externe analoge signalen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als versterker om arbitraire stroomgolfvormen te reproduceren. Bovendien maken acht digitale in-/uitgangen het tenslotte mogelijk de GI-serie perfect te integreren in fabricagelijnen.

De GI-serie is bij uitstek geschikt voor laboratoriumtoepassingen (R&D), maar speelt ook een grote rol bij het testen van eindproducten.
Speciaal ontwikkeld voor het testen van vermogensschakelaars, is de GI serie uitgerust met een sequencer en timer, waarmee stroom en testtijd kunnen worden ingesteld en de uitschakeltijd nauwkeurig kan worden gemeten met een resolutie tot 1ms. Verschillende modi zoals ramp, drop out en loop zijn beschikbaar om testprogramma’s en sequenties te creëren volgens de normen of volgens de procedures van de fabrikant.

Al deze eigenschappen maken het mogelijk de GI-serie te gebruiken in de volgende toepassingen:

– Het testen van Thermisch en magnetisch schakelaars, relais en zekeringen met uitschakeltijdmeting.
– Verwarmingstesten van elektrische contacten
– Testen van spoelen en transformatoren
– Testen en kalibreren van AC stroom meetinstrumenten

Voor meer informatie over de Zenone GI-serie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op