Itech IT-M3900C bi-directioneel compact DC power systeem

De Itech IT-M3900C is een regeneratieve en compacte DC voeding en wederom een innovatie op het vlak van veelzijdigheid en precisie. Deze lijn is een mooie aanvulling op het al bestaande bi-directionele DC gamma van Itech en dekt het gebied van 2kW tot 12kW. Dit in zeer compacte behuizingen van slechts 1U hoogte bij 6kW en 2U hoogte bij 12kW. Er is een uitgebreid aanbod spanning bereiken beschikbaar van 10V tot wel 1500V wat de IT-M3900C inzetbaar maakt voor de meest uiteenlopende applicaties.

De belangrijkste functionaliteit van dit DC power systeem is het combineren van een bi-directionele voeding met een regeneratieve elektronische belasting in één behuizing. Naargelang de omstandigheden gaat de IT-M3900C automatisch en snel schakelen tussen voeding en belasting met een minimum aan stroom en spanning overshoot. Tijdens het dienst doen als belasting zorgt het regeneratieve ontwerp ervoor dat 95% van de energie wordt gerecupereerd op het spanningsnet. Dit betekent een behoorlijke besparing op de elektriciteitskost en de warmteontwikkeling in de IT-M3900C wordt tot een minimum herleid.

Het IT-M3900C regeneratieve power systeem is modulair en flexibel ontworpen om een breed gebied aan applicaties af te dekken. Meerdere units kunnen simultaan of onafhankelijk ingezet worden voor multi-channel toepassingen. Indien er grotere vermogens nodig zijn kunnen de voedingen makkelijk parallel worden geschakeld. Op die manier kan er eenvoudig een multi functioneel systeem gebouwd worden voor zowel hogere vermogenstoepasingen als voor meerkanaalsapplicaties.

Dankzij het bi-directionele karakter en de variabele uitgangsimpedantie kan de ITECH IT-M3900C uitstekend ingezet worden als batterij emulator.  Met de batterij simulatiefunctie kunnen verschillende batterij profielen aangemaakt worden door de spanning, capaciteit, interne weerstand en de SOC (State of Charge) in te stellen. Ook is er de mogelijkheid om zonnepanelen te simuleren. Met al deze functionaliteit kan de IT-M3900C samen met een ITECH grid emulator uitstekend dienst doen bij het opzetten en simuleren van een microgrid bestaande uit thuisbatterijen, EV batterijen en zonnepanelen.

De IT-M3900C serie is leverbaar met de gebruikelijke communicatie interfaces en compatibel met de meeste communicatie protocollen.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de IT-M3900C


Advies nodig? Neem contact met ons op