Siliciumcarbide technologie in de Cinergia All-terrain units

De GE&EL+ vAC/DC unit van Cinergia is de meest complete en veelzijdige converter op de markt als regeneratieve AC/DC voeding, belasting en versterker. Het is de hele catalogus van Cinergia in één apparaat.

Een Grid Emulator (GE), een Electronic Load (EL) en een DC Bi-directionele voeding(B2C). Een drie fase vier kwadrant voeding die ook als versterker gebruikt kan worden. En deze unieke combinatie is nu ook uitgevoerd met Siliciumcarbide technologie. Hierdoor ontstaat een unieke oplossing die geschikt is voor de meeste testtoepassingen in hernieuwbare energie, Power HiL, smartgrids, batterijen en elektrische voertuigen.

Door de SiC technologie zien we uiteraard ook wijzigingen in de specificaties. Zo is de bandbreedte van de grid emulator nu 1000Hz in plaats van 400Hz en kunnen we harmonische vervormingen programmeren tot 5kHz. Daarnaast is zowel de rimpel van de uitgangsspanning als van de uitgangsstroom aanzienlijk verbeterd door de hogere schakelfrequentie. En ook de efficiëntie van deze unit is verbeterd ten opzichten van de IGBT versie.

Op dit moment is de unit alleen nog maar verkrijgbaar in de 50kVA uitvoering maar binnenkort verwachten wij ook de andere modellen te mogen introduceren met deze technologie.

Al met al een prachtige ontwikkeling voor een nog veelzijdiger instrument in de toepassingen van grid emulatie, elektronische belastingen en bi-directionele voedingen.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op