Itech IT7900P Regeneratieve Grid Simulator

Itech, leverancier van AC/DC Power test oplossingen heeft met de IT7900P serie een “all-in-one test solution” geïntroduceerd, een combinatie van een AC/DC Grid emulator & regeneratieve AC/DC load. De IT7900-serie grid emulator was al vernieuwend als we kijken naar de vele functies en de gebruikersvriendelijke bediening. Met de -P versie is de unit nu dus ook als een 4 kwadrant load inzetbaar in zowel AC als DC mode waarbij de unit ook nog eens regeneratief is.

In AC mode ondersteunt de IT7900P diverse operating modes waaronder; CC/CP/CR/CS/CC+CR/CE en dat over een frequentie bereik van 16-500Hz. In de CE mode is het mogelijk om verschillende circuits te simuleren waaronder enkel fase gelijk-richting, RLC en shunt RLC. De Crest factor is instelbaar tussen 1.414 ~ 5.0. Tevens is deze Grid Simulator voorzien van een anti-eilanding test mode waarbij RLC (resistive-inductive-capacitief), parameters zijn de definiëren voor het testen van Anti Island detectie circuits.

De Itech IT7900P modellen zijn leverbaar vanaf 6kVA tot 960kVA. De 3 fase uitgang heeft een spanningsbereik van 0-350V L-N en een frequentie bereik van 16Hz – 2.400Hz in AC source mode. Als DC power supply is het spanningsbereik -495~495Vdc (1phase/multichannel) en -990~990Vdc in reverse mode. De IT7900P is voorzien van een intuïtieve touch screen welke garant staat voor een vlotte bediening en is o.a. voorzien van een ingebouwde vermogens meter, een harmonics golfvorm synthesizer en een scope functie.

De STEP, LIST en PULSE mode maakt de ITECH IT7900 series geschikt voor het simuleren van wisselende AC en DC grids. Hierbij valt te denken aan b.v. kortstondige PQ events. De analyse en simulatie tot de 50e harmonische en de programmeerbare uitgang impedantie maakt de Itech IT7900 geschikt voor vele applicaties waaronder ook IEC testen. Remote bediening is mogelijk via de standaard USB/CAN/LAN en digitale I/O interfaces.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op