Itech IT8400 High Performance High Voltage DC Load

Met de Itech IT8400 serie, high performance high voltage DC loads, weet Itech een oplossing te bieden voor met name die toepassingen waarbij een relatief snel en dynamisch belastingsprofiel is gewenst.

De IT8400 high performance high voltage DC loads serie is leverbaar in een 600V en 1.200V uitvoering met een vermogen van 6kW. Door middel van een Master-Slave parallel mode is een DC load tot 600kW te realiseren over het bereik van 1,5A tot 15.000A. Tevens is het mogelijk om, gedurende 3 seconden het dubbele vermogen te dissiperen. Denk hierbij aan hoogvermogen ontladingtesten bij batterijen, supercaps of fuel cells.

Naast de opmerkelijke dynamische specificaties waaronder een stijg-/ daaltijd voor de stroom van 15us, is de nauwkeurigheid van de stroommeting opvallend te noemen. Voor de uitlezing van de stroom zijn drie bereiken beschikbaar met een maximale resolutie tot maar liefst 40uA bij een sample rate van 500kHz voor spanning en stroom. De ingebouwde test- en batterij ontlaad functies maken het testen van super capacitors, fuel cell en power batterijen wel heel eenvoudig.

Voor remote bediening in een ATE omgeving zijn de IT8400 serie DC loads standaard voorzien van CAN, LAN, USB, RS232 en analoge interfaces.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op