De Itech IT-M3140 serie programmeerbare DC voedingen

De recent uitgebrachte IT-M3140 reeks van Itech is in praktisch elke situatie inzetbaar waar een stabiele DC bron vereist is. ITECH heeft er voor gekozen om een heel breed spanningsbereik af te dekken met deze serie. Verkrijgbaar in maar liefst 7 bereiken van 30V tot 1200V in zowel 1850W en 3000W uitvoeringen in een compacte behuizing. Met zijn PowerFlex flexibel regelbereik is de IT-M3140 nog universeler inzetbaar dan voedingen met een klassiek vast regelbereik. Daarbij is de voeding volledig programmeerbaar en kunnen er DC sequenties gebouwd worden om onder andere het gedrag van een vervormde DC bron te simuleren.

PRECISIE EN STABILITEIT

De IT-M3140 heeft alles wat de veeleisende engineer verwacht van een programmeerbare DC bron. Een hoge stabiliteit van de gevraagde DC spanning bij variërende belasting profielen of netspanningsfluctuaties. Vele veiligheidsfuncties die niet enkel de voeding beschermen tegen overbelasting, maar ook het Device Under Test behoedt voor schade. De IT-M3140 is hiervoor ook uitgerust met een prioriteitsmodus om korte stroompieken te elimineren. Tijdens het schakelen tussen verschillende spanningsniveaus tijdens het testen van gevoelige elektronica is dit van essentieel belang.

 APPLICATIES

Door het flexibele en accurate karakter is de IT-M3140 serie bij veel toepassingen in te zetten. Denk hierbij aan een ontwerpafdeling voor communicatie modules die veelvuldig in de automobielsector worden toegepast. Deze modules worden met een DC spanning gevoed en er moet getest worden binnen welke DC limieten de modules operationeel blijven.

Ook bij het certificeren en uitvoeren van duurtesten op DC-DC convertoren voor elektrische wagens biedt de IT-M3140 uitkomst. Deze testen kunnen geautomatiseerd worden uitgevoerd door de voeding te integreren in een automatisch testsysteem (ATE). Hiervoor is de IT-M3140 voorzien van de meest gangbare communicatiepoorten. Controle software voor het aansturen en programmeren is gratis verkrijgbaar.

Met de IT-M3140 reeks blijft ITECH verder innoveren en hun gamma uitbreiden met hoogwaardige testapparatuur voor de veeleisende techneut.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de IT-M3140.


Advies nodig? Neem contact met ons op