De elektrische stroom wordt in de metrologisch afgeleid van de primaire standaarden voor spanning en weerstand.

TT&MS heeft binnen de divisie “Kalibratie standaarden” een aantal verschillende oplossingen voor het genereren van zowel DC als AC stromen in het bereik van micro Ampères tot vele kA.

Standaarden voor het genereren van elektrische stroom worden o.a. gebruikt voor het kalibreren van ampèremeters, transducers, stroom shunts en worden ingezet als een stabiele stroombron voor nauwkeurige metingen. Daarnaast maakt een stroombron deel uit van opstellingen voor het kalibreren van Power en/of energie meters.

Binnen de kalibratie en metrologie wereld wordt ook de zogenaamde Transconductance Amplifier toegepast voor het genereren van DC/AC stromen. Deze bipolaire versterker zet een referentie spanning om in een stroom. Het maximaal te leveren vermogen van dergelijke stroombronnen is relatief laag. Dit omdat de zogenaamde Compliance Voltage slechts enkele volts bedraagt. Het model MI 2701 van Measurement International is een typisch voorbeeld van een Transconductance Amplifier geschikt voor stromen van DC – 1000Hz.

Meatest heeft met de M133 een oplossing geschikt voor Power / energie kalibratie en het model M151 welke enkel als DC/AC stoombron functioneert en geschikt is voor het generen van stromen tot 120A. Daarnaast heeft Meatest een aantal zogenaamde Multiproduct kalibratoren welke ook geschikt zijn voor het generen van elektrische stromen tot 30A. In combinatie met een zogenaamde Current Coil zijn stromen tot ruim 1 kA mogelijk.

Advies nodig? Neem contact met ons op