Bi-directionele voedingen

Normale standaard DC voedingen zijn werkzaam in één kwadrant; een positieve spanning en een positieve stroom. Unipolaire voedingen onderscheiden zich van een “gewone” DC voeding omdat deze in twee kwadranten kunnen functioneren.

Bij een bi-directionele voeding (ook wel unipolaire voeding genoemd) moeten we dan nog een extra onderscheid maken v.w.b. voedingen met een positieve stroom en positieve of negatieve spanning en voedingen met een positieve spanning en positieve of negatieve stroom.

Een bi-directionele voeding met een positieve stroom en positieve of negatieve spanning wordt bijvoorbeeld gebruikt als versterker voor een functie generator of als voeding voor een foto multiplier.
De tweede vorm (met een positieve spanning en positieve of negatieve stroom) komt tegenwoordig vaker voor. Als batterij lader / ontlader bijvoorbeeld. Of voor het testen van bi-directionele dc inverters (Electrische auto industrie), het aansturen van DC motoren (i.v.m. de tegen EMK) of als batterij emulator.

Ons assortiment aan bi-directionele DC voedingen varieert van kleine, zeer nauwkeurige voedingen (0-20V en ± 0-3A) van 60W tot complete hoog vermogen systemen tot in de mega W.
Spanningen van 0-10V tot 0-2250V en stromen van een paar A tot in de 20.000A en meer.
En dat van verschillende fabrikanten.

Naast de bi-directionele voedingen (twee kwadrant voedingen) heeft TTMS ook een uitgebreid assortiment aan vier kwadrant voedingen, ook wel bipolaire voedingen genoemd.

Laat ons weten wat uw applicatie is en wij helpen u bij het selecteren van de beste oplossing voor uw toepassing.

Advies nodig? Neem contact met ons op