De Itech SAS1000 zonnepaneel simulatie software

De Itech SAS1000 zonnepaneel simulatie software

De Itech SAS1000 zonnepaneel simulatie software is een optie bij geselecteerde snelle Itech DC voedingen. De combinatie maakt het mogelijk om verschillende soorten zonnepanelen te simuleren onder wisselende licht en temperatuur omstandigheden. Op deze wijze kunnen solar inverters eenvoudig worden getest op efficiƫntie, maximum power point tracking (MPPT) en ook schaduw werking. Met de ingebouwde test normen als de EN50530 / Sandia / NB/T32004 / CGC/GF004 / CGC/GF035 SAS-module, kan op eenvoudige wijze de verschillende testen worden uitgevoerd inclusief het genereren van de rapportage.

De SAS1000 software is te combineren met de Itech IT6000C en IT6000B serie, de IT-M3400, de IT-M3600 serie en de IT6500 serie. Dit geeft u een brede mogelijkheid voor wat betreft de verschillende vermogens (tot >1MW) en spanningen tot 2250V

Met deze software krijgt u ook de mogelijkheid van het simuleren van schaduw op een array zonnepanelen. Het is ook mogelijk om tot 100 I-V curves met verschillende temperatuur en lichtsterkte op te slaan in het interne geheugen. Met de tabel/sequentie mode kan vervolgens elke gewenste curve voor een bepaalde tijd worden gesimuleerd. Dit zien we vooral terug bij langdurige testen van inverters onder verschillende klimaat omstandigheden.

Naast de SAS1000 software is er ook de SAS1000M versie beschikbaar waarbij er tot 20 voedingen gelijktijdig kunnen worden aangestuurd. Hiermee is het dus mogelijk om meerdere strings van de inverter te voeden met verschillende solar array simulatie bronnen.

Voor meer informatie over de software verwijzen wij u graag door naar de brochure.


Advies nodig? Neem contact met ons op