De nieuwe bipolaire versterkers van NF corporation

NF corporation zet met de HSA serie bipolaire versterkers een nieuwe standaard neer voor het nauwkeurig reproduceren van de meest complexe golfvormen. Met een externe signaalgenerator kunnen de golfvormen worden versterkt tot 150Vp-p met vaste waarden van 1x, 10x, 20x en 50x. Ook is een variabele versterking mogelijk tussen één- en driemaal de input. De versterkers beschikken over een bandbreedte van DC tot 1Mhz. Ook hebben ze een hoge schakelsnelheid van 475V per microseconde en een zeer lage uitgansimpedantie die regelbaar is. Er zijn in deze serie drie modellen met maximaal 3Ap-p, 6Ap-p en 12Ap-p.

Door het bipolaire ontwerp van de HSA serie is de versterker operationeel in alle 4 kwadranten. Dit maakt het mogelijk om stroom te leveren en te absorberen bij zowel positieve als negatieve spanningen. De HSA is hierdoor uitermate geschikt om inductieve en capacitieve belastingen aan te sturen.

Functionaliteit

De versterkingsfactor van de HSA kan traploos en nauwkeurig worden ingesteld met behulp van een precisie potentiometer. Indien er hogere spanningen vereist zijn kunnen twee versterkers door middel van een gebalanceerde opstelling gekoppeld worden. Met de DC bias uitgang kan er eenvoudig een offset worden meegegeven aan de versterkte golfvorm. Om een veilig gebruik te garanderen en schade aan de versterker te voorkomen is de NF HSA serie uitgerust met een overspanning- en overbelastingbeveiliging.

Toepassingen

De NF corporation HSA serie bipolaire versterkers zijn breed inzetbaar voor het aansturen van de meest uitdagende toepassingen. De vierkwadrant mogelijkheid maakt de unit geschikt voor applicaties als impedantie metingen aan capaciteiten, spoelen, trafo’s en batterijen.

De vraag naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van meerlaagse keramische condensatoren voor toepassingen in de automobiel industrie stijgt snel. De beoogde capaciteit wordt groter met een zo klein mogelijke behuizing.  In combinatie met een frequentie analyzer leent de HSA versterker zich uitermate goed voor het ontwikkelen, testen en karakteriseren van deze condensatoren.

Ook voor het opmeten van resonantie karakteristieken van piezo elektrische elementen of het evalueren van de hysteresis curve bij magnetische materialen kan deze versterker perfect dienst doen.

Samengevat is de HSA van NF Corporation is een zeer complete versterker die inzetbaar is onder de meest veeleisende omstandigheden.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de NF corporation HSA serie.


Advies nodig? Neem contact met ons op