IT-M3800 serie regeneratieve DC elektronische belasting

Itech biedt met deze IT-M3800 een ultra compacte en oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen waar een stabiele DC belasting vereist is. Met deze programmeerbare regeneratieve belasting kunnen energiebesparende testen worden uitgevoerd. De geabsorbeerde energie wordt niet in warmte omgezet maar terug geleverd aan de grid. Dit zorgt voor een mooie kostenbesparing op de energiefactuur ten opzichte van traditionele belastingen.

Een groot bereik in een compacte behuizing

Een ander interessant gevolg van het regeneratieve design is het compacte ontwerp van de IT-M3800. Vermogens tot 6kW zijn terug te vinden in een behuizing van 1U hoog en de 12kW vermogens in een 2U hoge behuizing. Er zijn 7 spanning bereiken beschikbaar beginnend bij 10V tot wel 1500V voor het hoogste bereik. Het stroombereik loopt tot 720A wat een uitzonderlijke prestatie is voor een dergelijk compact ontwerp.

Meer vermogen nodig? Het modulaire karakter van de IT-M3800 reeks maakt het uiterst eenvoudig meerdere belastingen parallel te schakelen in een Master/Slave combinatie om het vermogen uit te breiden. Meerdere kanalen nodig? Hetzelfde hoogvermogen Master/Slave systeem kan makkelijk en zonder ingrijpende aanpassingen terug worden opgedeeld in een opstelling met meerdere kanalen, individueel of synchroon aan te sturen.

ATE testsystemen

Mede door het compacte ontwerp leent de IT-M3800 programmeerbare belasting zich uitstekend voor ruimte besparende inbouw in automatische testsystemen. Alle gangbare communicatie interfaces zijn hiervoor standaard voorzien op de unit. LAN, CAN, en USB zijn standaard en optioneel is er een GPIB en RS232/analoog interface.

Deze regeneratieve load is inzetbaar in tal van applicaties waar een controleerbare belasting uitkomst biedt om een product of ontwerp onder verschillende belasting profielen te testen. Zoals duurtesten of End-Of-Line controle testen uitvoeren bij automotive 48V voedingen, server voedingen en compacte UPS systemen.

Maar ook zeer geschikt om batterij ontlaadtesten uit te voeren. De IT-M3800 is hiervoor uitgerust met een batterijtestfunctie met de mogelijkheid om zelf limieten in te stellen voor capaciteit, voltage en tijdsduur.

Deze krachtige compacte elektronische belasting staat klaar om de meest uitdagende DC belasting profielen te simuleren en een oplossing te bieden voor uw test vereisten.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op