Een nieuwe bipolaire versterker van NF corporation in de HSA serie

NF corporation breidt de HSA serie bipolaire versterkers uit met het nieuwe model HSA42052.

De HSA serie bestond al uit drie nauwkeurig versterkers voor het reproduceren van de meest complexe golfvormen. Met een externe signaalgenerator kunnen de golfvormen worden versterkt tot 150Vp-p met vaste waarden van 1x, 10x, 20x en 50x. Ook is een variable versterking mogelijk tussen 1 tot 3x de input spanning. Deze versterkers beschikken over een bandbreedte van DC tot 1MHz en zijn daarmee uniek in de markt voor de hoge frequentie met deze hoge spanningen en stromen. Ze hebben een stijgtijd van 475V per microseconde en een zeer lage uitgansimpedantie die regelbaar is. Er zijn in deze serie drie modellen met maximaal 3Ap-p, 6Ap-p en 12Ap-p.

De uitbreiding Met de HSA42052 zorgt voor een spanningsbereik van maximaal 300Vp-p. Het frequentie bereik van deze unit is wel beperkt tot 500kHz en de maximale stroom is 5,66Ap-p. Een hogere spanning of vermogen nodig? Met alle HSA modellen kunnen we de spanning en het vermogen verdubbelen middels een tweede unit en een inverse input.

Functionaliteit

De versterkingsfactor van de HSA kan traploos en nauwkeurig worden ingesteld met behulp van een precisie potentiometer. Indien er hogere spanningen vereist zijn kunnen 2 versterkers door middel van een gebalanceerde opstelling gekoppeld worden. Met de DC bias uitgang kan er eenvoudig een offset worden meegegeven aan de versterkte golfvorm. Om een veilig gebruikt te garanderen en schade aan de versterker te voorkomen is de NF HSA serie uitgerust met een overspanning en overbelasting beveiliging.

Toepassingen

Door het bipolaire ontwerp van de HSA serie is de versterker operationeel in alle 4 kwadranten. Dit maakt het mogelijk om stroom te leveren en te absorberen bij zowel positieve als negatieve spanningen. De HSA is hierdoor uitermate geschikt om inductieve en capacitieve belastingen aan te sturen.

Hierdoor is de unit ook geschikt voor applicaties als impedantie metingen aan capaciteiten, spoelen, trafo’s en batterijen. De vraag naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van meerlaagse keramische condensatoren voor toepassingen in de automobiel industrie stijgt snel. De beoogde capaciteit wordt groter met een zo klein mogelijke behuizing.  In combinatie met een frequentie analyzer leent de HSA versterker zich uitermate goed voor het ontwikkelen, testen en karakteriseren van deze condensatoren.

Ook voor het opmeten van resonantie karakteristieken van piezo elektrische elementen of het evalueren van de hysteresis curve bij magnetische materialen kan deze versterker perfect dienst doen.

Samengevat, de HSA van NF Corporation is een zeer complete versterker die onder de meest veeleisende omstandigheden kan worden ingezet.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de datasheet.


Advies nodig? Neem contact met ons op