Itech IT2800 High-End 4-kwadrant voeding-meet combinatie

De IT2800-serie is de nieuwe compacte bipolaire voeding-meet combinatie uit het gamma van Itech met de mogelijkheid om zowel spanning als stroom te leveren en te meten. De IT2800 combineert de mogelijkheden van een uiterst accurate spanningsbron, pulsgenerator en stroombron met de meetmogelijkheden van een hoge precisie spanningsmeter, stroommeter en Ohmmeter. Met de intuïtieve gebruikersinterface kan er eenvoudig en snel tussen de verschillende functies worden geschakeld. Ook het grote display met numerieke en grafische weergave draagt bij aan het uitzonderlijke gebruiksgemak van de IT2800.

Eenvoudig karakteriseren van halfgeleiders

Deze voeding-meet combinatie heeft een spanningsbereik bereik van 100nV tot 1000V en een stroombereik van 100fA tot 10A. Ontworpen om meer dan enkel eenvoudige DC spanningen te genereren en meten is de bipolaire IT2800 de perfecte partner voor het I-V karakteriseren van componenten in de 4 kwadranten. Denk hierbij aan het testen van discrete halfgeleiders, passieve componenten, transiënt filters (TVS), laserdiodes, transistoren en varistoren. De metingen worden in grafische modus real-time weergegeven en opgeslagen met de mogelijkheid tot 10.000 metingen per seconde. In oscilloscoop modus bereikt de IT2800 een nog hogere sample snelheid zodat elke abnormaliteit wordt geregistreerd. Een andere interessante toevoeging voor het uitvoeren van limiettesten is de ingebouwde pulsgenerator met sweep mogelijkheden. Standaard puls patronen zijn aanwezig maar de meest complexe patronen kunnen ook zelf gebouwd worden. Ook de soortelijke weerstand is een belangrijke parameter om de prestaties van halfgeleidermaterialen te bepalen. Nauwkeurige metingen zijn cruciaal, dus hiervoor is de IT2800 uitgerust met de accurate 4-draads meetmethode.

Batterijen simuleren, tijd besparen  

De ITECH IT2800 is uitgerust met een professionele batterij simulatie functie. Ideaal voor het analyseren van de energieconsumptie van apparaten. Of voor het bestuderen welke invloed verschillende batterijprofielen hebben op een ontwerp. In plaats van echte batterijen te gebruiken die moeten worden opgeladen of ontladen kan de IT2800 eenvoudig een willekeurige laadtoestand (SOC) simuleren. Dit verbetert aanzienlijk de efficiëntie bij ontwikkeling en productietesten.

De uitgebreide functionaliteit, nauwkeurigheid en verschillende weergave modi maken van deze IT2800 voeding-meet combinatie de ultieme tool voor zowel de labo engineer als de kwaliteitsverantwoordelijke in productieomgevingen

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de IT2800.


Advies nodig? Neem contact met ons op