IT-M3100 Ultra compacte constant power DC voedingen

De IT-M3100 ultra compacte DC voedingen herbergen een hoop power en precisie in een zeer compacte behuizing van ½ 19” rack breedte en 1U hoogte. De voedingen zijn verkrijgbaar in zes spanning bereiken (20, 30, 80, 150, 300 en 600V) en dan met een vermogen van 400W of 850W. Voor hogere vermogens kunnen er tot 4 units parallel geschakeld worden (Master–Slave).Deze units zijn gebaseerd op het constant power principe. Zo heeft u bijvoorbeeld bij het model IT-M3112 een vermogen van 400W, een maximale spanning van 80V en een maximale stroom van 22A. Bij een spanning instelling van 18,2V heeft u dus nog altijd het maximale vermogen van 400W. Dit maakt de voeding uitermate flexibel over een breed spanning / stroom bereik.

Dankzij het doordachte multi-channel ontwerp van de IT-M3100 is het mogelijk om tot 16 units met  één enkele connectie interface volledig onafhankelijk van elkaar aan te sturen. Dit maakt de IT-M3100 uitermate geschikt voor plaats besparende inbouw in automatische test systemen waar er behoefte is om meerdere DC spanningen simultaan te genereren. Duurtesten uitvoeren op meerdere apparaten of onderdelen tegelijkertijd is natuurlijk ook mogelijk. Denk hierbij aan DC-DC convertoren en batterijen. Maar ook voor het automatisch functioneel testen van meerdere moederborden die van de productielijn rollen.

Batterijtesten

Specifiek voor het testen van batterijen beschikt de IT-M3100 over een batterij-functie waarbij het mogelijk is parameters in te stellen en te monitoren. Denk hierbij onder andere aan spanning, stroom, capaciteit en laadtijd. Indien er parameters overschreden worden stopt de voeding de laadcyclus, zo wordt een veilige manier van werken gegarandeerd. Door het modulaire ontwerp en Itech‘s gepatenteerde technologie voor zijventilatie is de IT-M3100 makkelijk stapelbaar zonder extra accessoires. Zo zijn meerdere voedingen ook heel goed bruikbaar op de testbanken van design engineers voor het testen en ontwikkelen van elektronische ontwerpen.

Opties

Eenvoudig programmeren van verschillende variabelen per sequentie in de LIST mode en het variabel instellen van de stijg-en daaltijden van de uitgangsstroom. Ook high speed testen behoren ook tot de uitgebreide mogelijkheden van de Itech IT-M3100 serie. Communicatie is mogelijk met de RS232, RS485, CAN, LAN, USB_TMC en VCP interfaces.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de IT-M3100.

Zie ook de specificaties van de overige IT-M modellen:


Advies nodig? Neem contact met ons op