TTMS heeft een uitgebreid aanbod van elektrische standaarden en ondersteund apparatuur ten behoeve van de elektrische metrologie.

Van Measurement International hebben we het hoogste niveau voor weerstand: het Quantum Hall systeem, welke de eenheid van weerstand Ohm realiseert met een nauwkeurigheid van <0,02 ppm, waarmee een directe transfer gemaakt kan worden tot de 1 kΩ en 10 kΩ.

In ieder land is er maar een enkel instituut welke dit soort standaarden in gebruik heeft. In de overige gevallen wordt gebruikt gemaakt van een set precisieweerstanden welke de verschillende decades afdekken. Vervangingen van de Thomas 1 Ω met een stabiliteit <0,2 ppm/jaar dienen uitstekend als de primaire standaard voor vele industriële laboratoria. TTMS heeft een uitgebreide reeks standaard weerstanden welke wereldwijd gebruikt worden op het hoogste metrologische niveau tot praktische werkstandaarden voor secundaire laboratoria.

Het bereik wat we kunnen afdekken is van 10µΩ tot 10TΩ. Oplossingen komen naast Measurement International ook van de firma OhmLabs, een producent die de focus heeft op weerstand voor standaard weerstanden en stroomshunts. Voor transfer standaarden voor weerstand hebben we ook oplossingen van IETLABS, die de ESI tot zich genomen heeft.

Naast weerstand zijn er voor de elektrische kalibratie ook standaarden voor capaciteit en inductie van IETLABS, die, zoals ze zelf zeggen, deze in de GenRad traditie  nog op dezelfde wijze ontwikkelen en produceren.

Ter ondersteuning voor de transfer van de elektrische standaarden naar andere decades zijn diverse meetbruggen en scanners beschikbaar

Advies nodig? Neem contact met ons op